Serbisk professor hverver serbere til IS

Et bybillede fra Novi Pazar i Sandzak  Foto: Ota Tiefenböck

Et bybillede fra Novi Pazar i Sandzak Foto: Ota Tiefenböck

Serbien: Den serbiske professor i Sharia lov, Idriz Bilibani, er hovedinitiativtager bag serbiske statsborgeres engagement i Syriens religiøse krig, hvor de deltager på Den Islamiske Stats (IS) side. Det skriver det serbiske nyhedsbureau B92, som henviser til den serbiske avis Blic.Ifølge avisen foregår rekrutteringen af serbiske statsborgere i den bosnjak-dominerede sydserbiske by Novi Pazar i regionen Sandzak.

”Ifølge de seneste sikkerhedsdata om terroristorganisationen IS, professor i Sharia lov Idriz Bilibani, også kendt under navnet Sheik, brugte, sammen med Denis Hadzic from Novi Pazar, Furkan moskeen i Novi Pazar til at prædike radikal islam. Paret opfordrede til jihad, hellig krig, og opfordrede folk til at deltage i krigen i Syrien ved at bekæmpe præsidet Bashar el-Assads styrker, anfører Blic i artiklen.

Ifølge avisen har flere mennesker fra Sandzak solgt deres huse for at deltage i krigen i Syrien. De fleste tog afsted individuelt, men vidste præcist, hvilken vej de skulle tage, over Tyrkiet til Syrien og byen Kilis, skriver avisen.

Blic henviser ligeledes til den serbiske sikkerhedstjeneste, som mener, at omkring 20 serbere tog afsted til Syrien og er medlemmer en så kaldt Balkan-brigade under IS. ota

Share This