Serbisk fodboldboss angrebet af hooligans

Partizan Beograds stadion Foto: :Darwinek

Partizan Beograds stadion Foto: :Darwinek

En gruppe serbiske hooligans fra klubben Partizan Beograd angreb torsdag klubbens direktør Milos Varuza foran klubbens stadion.

 Af Toke Møller Theilade

Serbien: Torsdag aften blev direktøren for den serbiske storklub Partizan Beograd angrebet ude foran klubbens stadion. Direktøren Milos Varuza blev sammen med sin privatchauffør og sin sikkerhedsvagt angrebet af en gruppe på fire mænd.

Serbisk politi forsøger i øjeblikket at identificere overfaldsmændene, som man formoder kommer fra fangruppen Grobari, der længe har været i krig med Partizans bestyrelse, som de anklager for at ødelægge klubben.

”De har omringet og intimideret bestyrelsesmedlemmer før,” fortalte den serbiske fodboldekspert Milos Dusanovic Mr. East, ”Det er almindeligt og er sket mange gange før i mange klubber og med mange fangrupper. Men at de rent faktisk angriber dem, det er et nyt lavpunkt.”

En video fra det overfaldet på Varuzas sikkerhedsvagt viser, hvordan hooligansne flere gange både tramper og sparker ham i hovedet. Han er, ligesom chaufføren, indlagt på hospitalet med alvorlige hovedskader. Varuza slap med mindre skader.

På trods af, at hooligansne ikke har skjult deres ansigter, som man ellers ofte ser det, så tror Dusanovic ikke, at de skal frygte de store repressalier fra myndighederne.

”De bliver formentlig arresteret i et stykke tid og så løsladt uden en seriøs straf. Det er sådan det fungerer i Serbien. Hooligans kan i bund og grund gøre, hvad de vil.”

Share This