Serbien og Kroatien blokerer for Liberland

Liberland  Foto: Liberland

Sådan ser der ud i Liberland Foto: Liberland

Serbien/Kroatien/Tjekkiet: Det land som tjekken Vit Jedlicka udråbte for ”Liberland” for en måned siden, løber ind i de første problemer. Det henholdsvis serbiske og kroatiske politi lader ikke folk rejse ind i landet. Det skriver tjekkiske medier.

Liberlands flag Foto: Liberland

Liberlands flag Foto: Liberland

Liberland er et område mellem Kroatien og Serbien, som indtil for en måned siden angiveligt kun var et ingenmandsland, da hverken Serbien eller Kroatien har gjort krav på landet.

Det fik aktivisten og medlem af det tjekkiske parti ”De Fries Parti” Vit Jedlicka til at udråbe et selvstændigt land ved navnet Liberland.

Landet er kun er syv kvadratkilometer stort, og har et motto ”leve og lade leve”.

Liberland har sin hjemmeside, og her blev Jedlickas idé blev ganske positivt modtaget.

Indtil videre har ifølge Liberlands egne oplysninger omkring 300.000 mennesker ansøgt om Liberlands statsborgerskab.

Liberland set fra luften  Foto: Google

Liberland set fra luften Foto: Google

Liberland ligger ved Donau, og har fra den ene side adgang fra Kroatien og fra den anden fra Serbien, som begge har besluttet sig for ikke at lade nogen mennesker rejse ind.

”Politiet gør sit arbejde overraskende godt, bedre end man kunne forvente, siger Vit Jedlicka til den tjekkiske avis Lidovky og understreger, at Liberland ikke vil give op og vil forsøge at løse den opståede situation.

Kroatien og Serbien afviser, at landet er et ingenmandsland, da begge lande gør territorielle krav til landet. Problemet og usikkerheden om, hvem landet tilhører er angiveligt opstået, da Donau, som tidligere udgjorde grænsen mellem de to lande, har ændret sit løb.

Vit Jedlicka under interview i kroatisk tv  Foto: Liberland

Vit Jedlicka under interview i kroatisk tv Foto: Liberland

Søndag morgen meddeler den kroatiske avis Vecernji List, at Vit Jedlicka, som kalder sig for Liberlands præsident indtil det første valg bliver afholdt, er blevet anholdt af det kroatiske politi, efter at han forsøgte at krydse grænsen til Liberland. ota

Share This