Serberne skal til parlamentsvalg

Ivica Dacic

Socialisternes leder Ivica Dacic vil ved det kommende valg formentlig miste premierministerposten. Foto: Dreamstime

Serbien: Det er mindre end to år siden, at serberne stemte Tomislav Nikolic og Det Serbiske Progressive Parti til magten, og nu skal de til valg igen. Det Serbiske Progressive Parti ønsker at udnytte den positive stemning, der i øjeblikket hersker i den serbiske befolkning for at styrke sin position yderligere. Partiet regerer i øjeblikket i koalition med Det Serbiske Socialistiske Parti og Partiet Forenede Regioner i Serbien, med socialisternes Ivica Dacic som premierminister og vil formentlig gerne gøre sig uafhængig af socialisternes stemmer.

Formand for Det Serbiske Progressive Parti og nuværende vicepremierminister Aleksandar Vucic begrunder beslutningen med at den kommende regering vil blive præget af større politisk enighed og dermed have bedre muligheder for at gennemføre nødvendige reformer af det serbiske samfund, samt rykke serberne tættere på EU.

“Serbien kan gøre hurtigere, bedre og større fremgang. Reformerne kan ikke vente, serbernes liv er hårdt og et stor antal unge mennesker er uden arbejde, siger Aleksandar Vucic til det statslige nyhedsbureau Tanjug. Det Serbiske Progressive Parti, som ved sidste valg fik 24 procent af stemmerne, står ifølge de seneste meningsmålinger til hele 40 procent af stemmerne ved det kommende valg. Valget kommer til at foregå den 16. marts. Det er landets præsident Tomislav Nikolic, der officielt skal udskrive valget, og det skal ske senest den 29. januar. ota

Share This