Separatistleder opfordrer til indtagelse af “ukrainsk-besatte” områder

Prorussiske separatister i Donbas Foto: Luhansk Gv.

Ukraine: Donetsk Folkerepublik (DPR) og Luhansk Folkerepublik (LPR) bør træffe foranstaltninger til at etablere territorial integritet inden for grænserne af de tidligere Donetsk- og Luhansk-regioner i Ukraine. Det siger den første næstformand for Folkerådet for LPR Dmitry Khorosjilov.

“Inden for rammerne af lovene i vores republikker er der en lov, der klart siger, at LPR’s område er den tidligere Luhansk-regions territorium. Der er vores territorium besat af ukrainske tropper. Vi bør opfordre Ukraine til frivilligt at trække sine tropper tilbage. Hvis dette ikke sker, tror jeg, der vil blive truffet beslutninger, der vil tillade genetablering af fred og den territoriale integritet i hele LPR, siger Khorosjilov til separatisternes nyhedsserver DRN News.

Territoriet for hele Luhansk- og Donetsk-regionerne inden for Ukraines administrative opdeling er betydeligt større end de regioner, der i øjeblikket kontrolleres af separatisterne. Donetsk-regionen strækker sig for eksempel i syd til den vigtige ukrainske kystby Mariupol. ota

Share This