Separatisterne: Kijev bruger kemiske våben

Alexander Zakartjenko FotoSouth Front

Alexander Zakartjenko FotoSouth Front

Ukraine: Lederen af den såkaldte Folkerepublik Donetsk, Alexander Zakartjenko, anklager de ukrainske styrker for at bruge kemiske våben i kampene om Donetsk Lufthavn. Det skriver det russiske nyhedsbureau ITAR-TASS. SE OPTAGELSER FRA DONETSK LUFTHAVN”De skyder med våben som er forbudt under Geneva Konventionen, siger Zakartjenko ifølge ITAR-TASS og tiføjer:

”Der er en gennemtrængende lugt efter eksplosionerne, det lugter af svovl og det er umuligt at trækker vejret, siger Zakartjkenko som ifølge ITAR-TASS besøgte Donetsk Lufthavn, som er kommet på separatisternes hænder, sammen med en gruppe lokale journalister.

Der hersker dog en del usikkerhed omkring Dontesk Lufthavn, da de ukrainske styrker melder om, at de fortsat har kontrol over lufthavnen, mens separatisterne rapporterer om, at ukrainsk militær har trukket sig tilbage. Der er dog kommet optagelser fra luftavnen som tyder på separatisternes kontrol over den.

Det ukrainske militær har foreløbigt ikke kommenteret beskyldningerne om brugen af kemiske våben

Alexander Zakartjenko inviterer ligeledes den ukrainske præsident Petro Porosjenko til samtaler i Donetsk Lufthavn.

”Jeg vil gerne officielt invitere Petro Porosjenko til Donetsk Lufthavn. Han er den øverstkommanderende af de ukrainske styrker og ukrainsk præsident og som leder er forpligtet til at tænke på sine indbyggere. Jeg er klar til at diskutere alt, hvad der kan stoppe denne vanvid..” siger Zakartjenko i erklæringen. ota

http://youtu.be/9SCvwY-nJZw

Share This