Separatisterne i Kharkiv udråber Kharkiv Republik

Kharkiv republik

Prorussiske demonstranter i Kharkiv centrum Foto: 057.ua via Kharkiv Today

Ukraine: Prorussiske separatister i Kharkiv efterfølger begivenhederne i Donetsk, og har her til aften udråbt en suveræn stat ved navnet Kharkiv Republik. Separatisterne har samtidig meddelt, at de overtager republikkens ledelse.

Kharkivrep

Det kom til sammenstød mellem prorussiske separatister og proukrainske demonstranter. Foto 057.ua via Kharkiv Today

Separtisterne mødtes ifølge ukrainske medier med Kharkiv borgmester Gennadij Kernes og forlangte, at der bliver udskrevet en folkeafstemning i Kharkiv, som skal afgøre regionens tilhørsforhold. Kharkiv borgmester afslog deres forslag med henvisning til, at Kharkiv er en del af Ukraine.

I Donetsk ønsker separatisterne, ifølge den russiske tv-station Rossija 24 at afholde en folkeafstemning inden den 11. april. Der vil blive udmeldt en præcis dato senere, da separatisterne ønsker, at datoen bliver koordineret med både Kharkiv og Luhansk. Separatisterne har samtidig bedt Rusland om hjælp og beskyttelse.

Ukraines premierminister Arsenij Jatsenjuk betegner de seneste begivenheder i Østukraine, som koordineret fra Rusland, som ønsker at destabilisere situationen i landet, så Rusland kan indsætte sit militær. ota

http://youtu.be/DNiOJHJ5wyo

Share This