Spiegel: Seehofer forbereder brud med Merkel

Horst Seehofer Foto: Michael Lucan

Horst Seehofer Foto: Michael Lucan

Af Uffe Gardel

UffeCDUs bayerske søsterparti, CSU, er på vej til at bryde med CDU.

Det skriver nyhedsmagasinet der Spiegel.

Ifølge Spiegel er der dog ikke planer om at CSU skal stille op i hele Tyskland; partiet vil fortsat holde sig til Bayern. Men partiet skal ifølge planerne ikke længere stille op sammen med CDU, med et fælles valgprogram.

På et møde i CSUs strategikommission skal partiets leder, den bayerske ministerpræsident Horst Seehofer, have sagt, at hvis CDU ikke vil følge CSUs linje i diskussionen med det nye migrantkritiske parti AfD, så kan CSU blive tvunget til at føre sin egen valgkamp.

CSU og CDU har siden sidste efterår været på konfliktkurs på grund af migrantkrisen; det bayerske parti har været meget kritisk over for Angela Merkels politik og blandt andet krævet at migranter  fra Balkan og andre områder, som ikke giver nogen chance for asyl, skal spærres inde i særlige “transitzoner” direkte ved grænsen, og hurtigst muligt sendes hjem igen.

Tonen mellem de to søsterpartier er de seneste måneder blevet hårdere og hårdere, og ifølge Spiegel er samarbejdsklimaet ved at have taget varig skade.

De tyske vælgere er i stigende grad bekymrede over migrantsituationen, og AfD ser ud til at have genoptaget fremgangen. I en ny meningsmåling i denne uge giver partiet tilslutning fra 15 procent af vælgerne; partiets hidtil bedste resultat.

 

 

 

Share This