Savtjenkos budskab til tjekkerne: Jeres præsident er forbryder og ender i Haag

Nadija Savtjenko Foto: Youtube

Nadija Savtjenko Foto: Youtube

Tjekkiet/Ukraine: Den ukrainske helikopterpilot Nadija Savtjenko sender et budskab til tjekkerne, hvor hun betegner den tjekkiske præsident Milos Zeman som forbryder, som godt kan regne med at ende foran domstolen i Haag, skriver tjekkiske medier.

En tjekkisk aktivist skrev for en måned siden et brev til Savtjenko, hvor han på tjekkernes vegne undskyldte landets præsidents udtalelser om Savtjenko.

Milos Zeman sagde blandt andet om sagen Savtjenko, at ”når han ikke ved, hvorvidt et menneske er skyldigt eller uskyldigt, at det er bedre ikke at ytre sig om sagen” og ”at et dobbeltmord er en mere alvorlig kriminal handling, end en illegal forretning”.

Nadija Savtjenko besvarede den tjekkiske aktivists henvendelse med et brev, hvor hun blandt andet skriver, at en nation bærer ikke ansvar for dårlig præsident.

”Jeg kender ikke Milos Zeman og er ligeglad med, hvad han har sagt om mig. Jeg vil endda roligt fortælle ham, at jeg har myrdet flere end kun to mennesker, men at der var ikke russiske journalister i blandt dem, som jeg er blevet dømt for i Rusland. De drab var ikke en forbrydelse, da jeg har forsvaret mit land Ukraine. Fjenden havde også våben. Jeg er ikke en forræder og ydmyger ikke min nation, sådan som Zeman gør det. Han er en større forbryder end jeg og en retfærdig domstol i Haag venter på ham, på samme måde som på Putin, skriver Savtjenko blandt andet. ota

Share This