Samarbejde mellem Østrig og Ungarn for at stoppe migranter giver resultater 

Migranter og flygtninge ved Keleti banegården i Budapest i 2015 Foto-Mstyslav-Chernov

Af Michael Skovgaard

Ungarn/Østrig: Østrig har med nye tiltag reduceret antallet af migranter med 30 procent i forhold til 2022. Det skriver Die Welt og den ungarske nyhedsportal Mandiner.

Ifølge medierne har tre ting været afgørende. Først og fremmest en hurtig behandling af asylansøgninger, hurtigere hjemsendelser af folk, som ikke har krav på asyl, tiltag som skal afskrække personer, der ikke har krav på asyl.

Desuden har Østrig indført en skærpet grænsekontrol. Over 130 politifolk samarbejder med Ungarn, Serbien og Nordmakedonien. Og siden maj har grænsekontrollen mellem Slovenien, Ungarn og Østrig været forlænget i seks måneder. Simpelthen for at hindre Balkan-lande i blot sende migranterne videre nordpå.

Siden december 2022 har 31 østrigske politifolk samarbejdet med Ungarn i form af „Operation Fox“ for at opsnuse illegale migranter og menneskesmuglere op til 15 kilometer fra grænsen mellem de to lande. Indtil videre er 58 menneskesmuglere blevet anholdt i grænseområdet.

Det tredje punkt er brugen af moderne teknologi. Grænsevagterne er blevet udstyret med avancerede natkikkert-systemer og varmefølsomme kameraer. Og dertil 300 droner, som bliver suppleret med 50 mere næste år.

Share This