Salvini er ikke i tvivl: Ungarn er et forbillede for Italien

Matteo Salvini Foto: Lega

Af Michael Skovgaard 

Ungarn/Italien: Mens Viktor Orbáns Ungarn bliver kritiseret i EU og er blevet EUs sorte får, lyder der ganske anderledes toner fra Italien.

„Den ungarske regerings politik vedrørende økonomi og familiepolitik kunne være et forbillede for Italien.“ Det siger Lega Nords leder Matteo Salvini til den konservative ungarske avis Magyar Hírlap under de italienske oppositionspartiers stormøde i Rom i lørdags.

„Italien har brug for stabilitet, kompetente politikere og jobs. Ungarns model er god og kan være et forbillede for Italien. Jobskabelse, støtte til familier, flad skat og fremme af børnefødsler har fungeret i Ungarn, og Italien kan lære noget her“, sagde Salvini til den ungarske avis. „Jeg sætter stor pris på Viktor Orbán og finder hans sociale og økonomiske tiltag misundelsesværdige“, lød det videre fra Salvini.

Mødet var arrangeret af Salvinis parti, Giorgia Melonis parti „Italiens Brødre“ (FdL) og Silvio Berlusconis parti „Frihedens Folk“ (PdL) – tidligere Forza Italia.

Antallet af deltagere i mødet var begrænset til 4.200 på grund af corona. Mødet havde titlen „Sammen for Italien og jobskabelse“. Salvini sagde, at højrekoalitionen er klar til at overtage regeringsansvaret når som helst.

„Italien skal skabe jobs og ikke satse på illegal migration. Vi har ikke brug for folk, der foragter krucifikset, Betlehem eller rosenkransen. Hvis vi ikke kan fylde vuggerne igen, er vi dødsdømt som nation“ lød det videre fra Salvini. „Hvis familier skal ønske at føde børn, skal de have økonomisk støtte, sikkerhed og moralsk anerkendelse. Vi er en storslået og stolt nation, og ingen skal frarøve os troen på en bedre og lysere fremtid.“

Giorgia Meloni (FdL) sagde, at det begrænsede antal deltagere tyder på regeringens frygt for oppositionen, fordi den er et udtryk for befolkningens vilje. Hun kritiserede også regeringen for at give migranter bedre vilkår i forhold til almindelige italienere.

Til spørgsmålet om Salvini, som snart skal for retten for at stoppe skibe med migranter, sagde PdL‘s næstformand Antonio Tajani, „at det er en sammensværgelse fra domstolenes side.“

„Vi kæmper for vores frihed hver dag, da vores lands fremtid står på spil“, sagde Tajani. „Vi står på retfærdigheden side, ligesom vores forældre var solidariske med de unge i Budapest, da de havde modet til at modstå de sovjetiske kampvogne for at befri landet for det sovjetiske diktatur“, sagde Tajani til den ungarske avis.

       

Share This