Saakasjvili vil rejse tilbage til Georgien og deltage i valg

Tidligere georgiske præsident, nu guvernør i Odessa, Mikheil Saakasjvili Foto: Chatham house

Tidligere georgiske præsident, nu guvernør i Odessa, Mikheil Saakasjvili Foto: Chatham house

Georgien/Ukraine: Georgiens tidligere præsident, nu guvernør i den sydukrainske by Odessa vil rejse tilbage til Georgien for at deltage ved parlamentsvalget i oktober. Det skriver den georgiske nyhedsserver Georgia Today.

”Ingen skal tvivle eller se min beslutning som en trussel. Jeg planlægger at rejse tilbage til Georgien og deltage aktivt i den politiske process. Jeg planlægger at fortsætte min kamp både here i Ukraine og hjemme i Georgien, siger Saakasjvili til den georgiske tv-station Rustavi2.

Saakasjivili er i sit hjemland beskyldt for magtmisbrug og kan se frem til at blve arresteret ved ankomst, men det afskrækker ikke Saakasjvili, som betegner beskyldningerne mod hans person som uden hold i virkeligheden og en del af en kampagne, det regerende parti Georgisk Drøm og Georgiens tidligere premierminister, grundlægger af Georgisk Drøm og formentlig manden med den egenlige magt i Georgien, Bidzina Ivanisjvili fører imod ham.

”Ivanisjvili har akumuleret masser af rigdom i de seneste år. Han har ingen intention at fjerne sig og vil ikke frivilligt træde af. Det er det samme scenario som med Janukovitj. Ivanisjvili vil bruge alle sine triks for at blive ved magten, så vi skal være rolige og klar til at beskytte demokratiet. ota

Share This