Russiske fodboldfans svarer igen på BBC-dokumentar på kreativ vis

Otkritie Arena, da Spartak tog imod CSKA sidste sæson. Foto: Toke Møller Theilade

Otkritie Arena, da Spartak tog imod CSKA sidste sæson. Foto: Toke Møller Theilade

Fans af den russiske fodboldklub Spartak Moskva svarede i weekenden igen på den heftige kritik af landets hooliganproblemer forud for næste års VM. 

Af Toke Theilade

Lige siden sidste sommer, hvor russiske hooligans skabte store problemer under EM i Frankrig, er Rusland blevet kritiseret massivt for ikke at tage problematikken seriøst nok. Denne kritik blussede senest op for et par uger siden, da engelske BBC viste en dokumentar om hooliganisme i Rusland.

Filmen blev sidenhen kritiseret for at vise et yderst ensidigt billede af situationen, og Ruslands vicepremierminister Vitaly Mutko kaldte den blandt andet for en del af en skræmmekampagne.

Da Spartak Moskva, der i øjeblikket ligger nummer et i den russiske liga, lørdag gæstede lokalrivalerne fra Lokomotiv Moskva havde de rød-hvide fans forberedt et kreativt modsvar til BBCs dokumentar.

Først blev et banner med billeder af to maskerede fans vist akkompagneret af teksten ‘Blah Blah Channel’ med henvisning til BBC. De to fans, hvoraf den ene holder en machete, viste russiske fans som BBC fremstillede dem i deres dokumentar.

Efterfølgende blev et andet banner vist, denne gang med et mere velkommende budskab. “#WelcomeToRussia2018 – fans af et stort land”, hvilket endnu en gang var et ordspil på BBC. Banneret viste flere kendte russiske fodboldfans såvel som Spartaks hjemmebane Otkritie Arena, der skal bruges under slutrunden, og Moskvas verdensberømte Bolsjoj Teatret.

Spartak tilhængerne fik efterfølgende stor ros af selveste Mutko. Til nyhedsbureauet TASS udtalte han efter kampen: “Drengene reagerede på denne situation på en russisk måde; med humor. Det var et kreativt træk. Godt gået, det er alt, hvad jeg kan sige.”

Share This