Russisk VM-byggeri sker på bekostning af skoler og hospitaler

Zenit Arena Foto: Jawi374/Wiki Commons

Zenit Arena Foto: Jawi374/Wiki Commons

Rusland er i øjeblikket ved at lægge sidste hånd på forberedelserne til VM i fodbold i 2018, hvilket, i Sankt Petersborg, sker på bekostning af skoler og hospitaler.

Af Toke Møller Theilade

Stadionbyggeriet af Zenit Arena i Sankt Petersborg er for længst forvandlet til en farce, og nu er endnu et kapitel blevet skrevet i bogen om stadionet, som er et af verdens dyreste. Det er nemlig besluttet at overføre yderligere 170 millioner kroner til selve stadionbyggeriet, imens anlægsarbejdet omkring stadionet har fået tilført 90,5 millioner kroner.

For at få plads i budgettet er det til gengæld blevet besluttet at sløjfe byggeriet af seks skoler til en samlet værdi af 51,5 millioner kroner, syv børnehaver til en værdi af 32 millioner kroner og syv hospitaler og klinikker til en værdi af 100 millioner kroner.

Derudover er det besluttet at spare 14 millioner kroner på et sportskompleks til handicappede, imens der skal spares lidt over 15 millioner på et sportsanlæg. Besparelserne blev underskrevet og offentliggjort af guvernør Georgy Poltavchenko den 17. august.

Stadionbyggeriet blev igangsat i 2006, og skulle oprindelig have været færdig for længst. Det er dog løbet ind i det ene problem inden det andet, og for nylig opstod der tvivl om, hvorvidt det overhovedet ville nå at blive klar til næste sommers Confederations Cup, hvor det skal afholde finalen.

 

Share This