Russisk uafhængig tv-station, forbudt i Rusland, forbydes også i Letland, den er for prorussisk

Illustrationsfoto: SNOL

Letland: Den lettiske tilsynsmyndighed har tilbagekaldt sendetilladelsen for den russiske uafhængige tv-station Dozdj. Ifølge myndigheden truede det den nationale sikkerhed og den offentlige orden. Stationen skal stoppe med at sende senest den 8. december. Fjernsynet kan appellere afgørelsen, men kalder anklagerne absurde. Dozdj har været blokeret i Rusland siden marts.

Formanden for National Council for Electronic Mass Media (NEPLP) Ivars Áboliňš informerede om tilbagetrækningen af ​​licensen i et opslag på Twitter.

Moskva lægger ikke skjul på sin tilfredshed, lyder det fra den russiske redaktion på BBC.

Talskvinden for russisk diplomati, Marija Zakharova, opfordrede kritikere af situationen til at erstatte “Rusland” med “Letland” i deres kritik af Rusland. Og den russiske politiker Andrej Klisjas ledsagede nyheden om tilbagetrækningen af ​​den lettiske licens med en ironisk kommentar: “Dozdj og ytringsfrihed i Den Europæiske Union.”

“Kanalen stopper med at sende på tv, men vil forblive på YouTube,” skrev Dožď TV som svar på Twitter. Stationen kaldte de lettiske myndigheders anklager for “uretfærdige og absurde”. ota

Share This