Russisk tv censurerer ukrainsk serie, klipper vittighed om Putin ud

Zelenskij Foto- Максим Стоялов

Rusland: Den russiske tv-station TNT har vist tre første dele af den ukrainske serie Folkets tjener, hvor Ukraines præsident Volodymyr Zelenskij spiller hovedrollen. Zelenskij spiller en lærer som bekæmper korruption og uventet bliver landets præsident. I et af seriens afsnit optræder Zelenskij som den nyvalgte præsident Vasyl Holoborodko, som skal anskaffe sig et fint jakkesæt samt et ur som passer til, og hans rådgiver råder ham til at købe samme ur som Putin. Det schweiziske mærke Hublot. Hublot? Er Putin Hublot, spørger præsidenten.

Ordet Hublot kan ved ukrainsk udtale lyde som pik eller tosse, og det var denne scene, der blev klippet ud, da russiske seere kunne se serien. 

Talsmand for Kreml, Dmitrij Peskov afviser at scenen blev klippet ud på Kremls initiativ eller at en stigende censur er ved at blive indført i Rusland. 

“Vi intervenerer under ingen omstændigheder, vi har ingen mulighed at bryde en i redaktionel politik, siger han til nyhedsserver RBK. TV-stationen har tidligere varslet, at den vil vise flere dele af serien, men alt tyder på at den er blevet fjernet fra tv-stationens program. ota

Share This