Russisk teaterinstruktør varsler det vestlige samfunds “etiske socialisme”

Konstantin Bogomolov t.h. Foto: Дмитрий Дубинский

Rusland: Den russiske teaterinstruktør Konstantin Bogomolov har offentliggjort et manifest om “det vestlige samfunds etiske tilbagegang”. Manifestet har udløst en heftig debat i Rusland. Mens nogle er enige i hans synspunkter, siger kritikere, at han blot bakker op om den herskende magtapparats propagandalejr.

I et manifest udgivet af Novaja Gazeta og læst af mere end en halv million mennesker kritiserer Bogomolov Vesten i forbindelse med progressivisme, aktivisme på sociale netværk og Black Lives Matter-bevægelsen, som ifølge ham har statslig støtte.

Ifølge Bogomolov førte frygten for menneskets destruktive magt og manglende evne til at håndtere nazisme intellektuelt og åndeligt den vestlige verden til at “kastrere” det komplekse menneske, som var formet af kristendommen i århundreder, og for hvem både den mørke side og “engle” -siden er naturlig. ”Europa har besluttet at kastrere denne komplekse person. Kastrere personens mørke natur og fængsle hans dæmoner for evigt, “skriver Bogomolov.

Bogomolov mener, at sociale værdier er blevet den nye Grædemur, hvor alle kan kræve en særlig social status fra den “nye Gud”, det progressive samfund, og få føjet ny frygt eller sygdomme til den nye “etiske UNESCO” -liste. Tillader man sig at udtrykke uenighed med det og sige, at en sygdom kan behandles, bliver man blot et offer for en stærk undertrykkende maskine, den offentlige mening.

Bogomolov skriver desuden, at Vesten i øjeblikket ligner en “kriminel, der har gennemgået kemisk kastration og lobotomi.” Han kalder det et nyt “etisk rige”, der har sin egen ideologi om en ny etik. Mens det tidligere var nationalsocialisme, ligger nu en etisk socialisme foran os, skriver han i manifestet. ota

Share This