Russisk sportsminister sympatiserer med Platini

Michael Platini Foto: Piotr Drabik

Michael Platini Foto: Piotr Drabik

Den russiske sportsminister Vitaly Mutko sympatiserer med den detroniserede UEFA præsident Michel Platini, der mandag definitivt blev idømt fire års karantæne for fodboldverdenen

Af Toke Møller Theilade

Rusland: Den internationale sportsdomstol CAS stadfæstede mandag den detroniserede UEFA præsident Michel Platinis karantæne fra fodboldverdenen. CAS nedsatte ganske vidst hans karantæne fra seks til fire år og sænkede hans bøde fra 80.000 schweizer franc til 60.000, men dette ærgrer stadig den russiske sportsminister Vitaly Mutko, der også er præsident for landets fodboldforbund.

”Det er en kompleks situation, og det er svært at kommentere på det juridiske organs beslutning,” sagde Mutko mandag til nyhedsbureauet TASS. ”Platini er en fantastisk person og en seriøs planlægger. Han har gjort meget for UEFA. Anklagerne imod ham er ikke hårde nok til sådan en beslutning imod ham. Jeg kan kun beklage det.”

Platini blev suspenderet i oktober efter en række korruptionsanklager imod ham og Sepp Blatter, præsidenten for det internationale fodboldforbund FIFA. Dette har dog ikke stoppet Mutko fra at invitere ham med til VM slutrunden i 2018, der som bekendt skal afholdes i Rusland.

Share This