Russisk ishockey-stjerne misser OL

Alexander Ovetchkin under en landskamp imod Sverige i Stockholm i 2014. Billede: Frankie Fouganthin

Den russiske ishockey-stjerne Alexander Ovechkin kommer ikke med til Vinter-OL i februar næste år, da den amerikanske ishockey-liga, NHL, ikke vil give spillerne fri. 

Af Toke Theilade

Det mandlige russiske ishockeylandshold har ikke vundet olympiske medaljer siden 2002. Håbet er naturligvis at bryde den onde stime ved næste års Vinter-OL, der afholdes i den sydkoreanske by Pyeongchang i februar, men det håb led fredag et knæk.

Her annoncerede verdensstjernen Alexander Ovechkin nemlig, at han ikke kommer til at deltage ved turneringen. Dette sker fordi, at den amerikanske ishockeyliga, NHL, ikke har tænkt sig at afbryde sæsonen for OLs skyld. Ovechkin har tidligere udtalt, at han ville deltage i OL uanset hvad, NHL besluttede, men dette kommer altså ikke til at ske.

I en personlig besked til sine mange fans skrev han ifølge nyhedsbureauet TASS:

– De olympiske lege er i mit blod, og alle ved, hvor meget jeg elsker mit land. Siden jeg var et barn og i al den tid, hvor jeg har spillet i NHL, har NHL-spillere deltaget ved De olympiske Lege. I hele min karriere har vi aldrig skullet vælge i mellem vores klub og vores land. Jeg elsker Capitals og mine holdkammerater lige så meget, som jeg elsker mit land, og jeg ved, at de andre NHL-spillere har det på samme måde. Vi burde ikke være i en position, hvor vi skal foretage dette valg.

På trods af det ufrivillige afbud drømmer Ovechkin stadig om at vinde en OL-medalje med Rusland. Han er dog 32 år, og det er ikke sikkert, at han får chancen ved OL i 2022.

– Der er intet som De olympiske lege. Det er stadig min drøm, at vinde en olympisk guldmedalje for mit land. Jeg håber, at tingene vil ændre sig og, at vi allesammen får en chance igen i 2022. Det vigtigste at huske er, at børn har en masse drømme. Mit fokus, som det altid er på denne tid af året, er på mine andre barnedrømme, nemlig at vinde Stanley Cup. Jeg er glad for, at træningslejren er startet i Washington og, at tiden til snak er forbi. Vi skal bare gå ud og gøre det, og jeg vil gøre mit bedste for at hjælpe mine holdkammerater med at vinde, som jeg har gjort det hver sæson siden, at jeg kom til NHL, afsluttede Ovechkin sin hilsen.

NHL-sæsonen starter den fjerde oktober.

Share This