Russisk invasion under forberedelse?

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Den russiske Sortehavsflåde i Sevastopol Foto: Ota Tiefenböck

Ukraine: Den ukrainske præsident Viktor Janukovitjs udtalelser, hvor han kalder de nuværende begivenheder i Ukraine for et statskup og sammenligner situationen i landet med nazisternes hærgen i 30`ernes Tyskland, bliver i Ukraine i stigende grad tolket som, at en russisk invasion i Ukraine kan være under forberedelse. Flere af de ukrainske demonstranter, som Mr. East har været i kontakt med udtrykker en alvorlig bekymring over situationen. Bekymringernes alvor bliver forstærket af, at russiske indbyggere i havnebyen Sevastopol på Krim torsdag har henvendt sig til Rusland og bedt russerne om hjælp. I deres anmodning hedder det blandt andet:

“Vi anmoder Rusland på vegne af residenterne i heltebyen Sevastopol at beskytte den russiske befolkning på Krim, skriver organisationen Den Russiske Fællesskab i Sevastopol.

Rusland har i forvejen sit militær i Sevastopol, da den ukrainske præsident Viktor Janukovitj i 2010 forlængede aftalen med Rusland om at bruge Sevastopol som den russiske sortehavsflådes base frem til 2042.ota

Share This