Russisk agent muligvis bag MH17 flystyrt

Hollandske eksperter undersøger ulykkestedet  Foto: Ministerie van Defensie

Hollandske eksperter undersøger ulykkestedet Foto: Ministerie van Defensie

Ukraine: Hollandske og ukrainske undersøgelser af ulykken af MH17, det malaysiske fly, som blev nedskudt i juli i Østukraine, viser, at det muligvis kan være en russisk agent, som er ansvarlig for ulykken. Det skriver internationale medier, som henviser til den hollandske nyhedsserver NRC.

Eksperterne baserer deres teori på analyser af optagelser af telefonsamtaler, som blev ført på tidspunktet for nedskydningen af flyet.

Den ukrainske efterretningstjeneste SBU har i samtalerne angiveligt identificeret en russisk agent ved navnet Sergej Petrovskij, som kan være hovedpersonen bag nedskydningen.

Petrovskij er ifølge SBU tidligere major i den russiske hær, som har sluttet sig til separatisterne, hvor han blandt andet var ansvarlig for transporten af Buk missilerne.

Lederen af den såkaldte Folkerepublik Donetsk, Eduard Basurin, afviser beskyldningerne.

”Omkring et halvt år efter ulykken, dukker et eller andet sted en optagelse op, hvor nogle personer angiveligt giver ordre til at skyde flyet ned. Som om det var en æske tændstikker, og pludselig dukker der også en eller anden Sergej Petrovskij op. Det er latterligt, siger Eduard Basurin til Interfax. ota

Share This