Russere vil hjælpe til i Ukraine

Slavjansk Euromaidanpr

Prorussiske separatister i Slavjansk Foto: Euromaidan

Ukraine: Bataljoner af frivillige fra Rusland kan snart blive en del af de uroligheder og kampe, som i øjeblikket foregår i det østlige Ukraine. Flere steder i Rusland bliver der øjeblikket rektrutteret mandskab til bataljoner af frivillige, som skal hjælpe broderfolket i Øst, skriver den russiske nyhedsserver Ruskaja Vesna.

Bataljonerne består af hovedsageligt af veteraner og tidligere soldater fra Afghanistan eller Tjetjinien. Den ukrainske avis, Ukrainskaja Pravda, rapporterer om en kongress af vetaraner fra krigene i Tjetjenien, hvor dannelsen af disse bataljoner blandt andet har foregået.

Bataljonerne skal ifølge initiativtagerne beskytte lokalbefolkningen fra ultranationalisterne, især den ultranationalistiske organisation, Højre Sektor.

Ruskaja Vesna rapporterer om, at lignendede aktiviteter foregår over hele Rusland og sågar også i den georgiske udbryderrepublik Sydossetien.

Imens fortsætter kampene i Østukraine, hvor der blandt andet meldes om nye kampe nær tv tårnet i den østukrainske by Slavjansk.ota

Share This