Ruslands regering træder tilbage, Putin foreslår Misustin som ny premierminister

Dmitrij Medvedev Foto: Government.ru

Rusland: Ruslands premierminister Dmitrij Medvedev meddelte onsdag, at den russiske regering træder tilbage. Medvedev meddelte at regeringen træder tilbage i forbindelse med forfatningsmæssige ændringer foreslået af landets præsident Vladimir Putin, skriver russiske medier.

Medvedevs regering skal ifølge Putin være fungerende indtil en ny regering er på plads. Putin har foreslået den 53- årige Michail Misustin, som er leder af det russiske skattevæsen. Det forventes, at Misustin bliver godkendt af Statsdumaen, måske allerede i løbet af dagen i dag. Putin tilbød ved samme lejlighed en næstformandspost i Ruslands sikkerhedsråd til Medvedev.

Internationale analytikere er enige om, at regeringens afgang og udskiftning er en forberedelse til 2024, hvor Putins embedsperiode udløber. Putins forslag til forfatningsændringer vil bl.a. give Statsdumaen myndighed til ikke blot godkende en udnævnt premierminister og regeringsmedlemmerne men også være med til at nominere dem. Ændringerne af den russiske forfatning skal ifølge Putin til folkeafstemning.

Oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj kommenterede onsdag den russiske regeringsafgang, som ifølge ham er et klart bevis på, at Putin ønsker at bevare magten i Rusland.

“Putins eneste mål er at blive ved magten resten af livet, have hele landet i sit ejerskab og får landets rigdom til sig selv og sine venner, siger han. ota

Share This