Ruslands lovgivere vil have positive nyheder

Ruslands øverste parlamentskammer, Føderationsrådet  Foto: Kartmen

Ruslands øverste parlamentskammer, Føderationsrådet Foto: Kartmen

Rusland: Russiske parlamentsmedlemmer ønsker at begrænse negative nyheder i russiske medier, da de ifølge dem skader Rusland i udlandet. Det skriver den russiske avis Izvestija.I det russiske Føderationsråd, som er det russiske parlaments øverste kammer, tegner der sig ifølge Izvestija, en stemning for at vedtage nye etiske normer, “som vil få russiske journalister til at forstå forskellen mellem negative og positive informationer”.

Talsmand for Føderationsrådet, Valentina Matvijenkova er ifølge Izvestija positiv over for idéen og har bedt parlamentariker og tidligere leder af nyhedsbureauet ITAR-TASS, Vitalij Ignatjenko, om at undersøge området og komme med forslag.

Ifølge de russiske parlamentarikere er tiltaget ikke ment som censur af medierne, journalisterne skal blot læres, “hvor grænsen mellem det gode og det onde går”.

”Vi må se, hvor vi bliver nødt til at ændre vores normer,” siger Ignatjenko ifølge Izvestija. Ignatjenko regner med, at en arbejdsgruppe vil diskutere problematikken i den nærmeste fremtid og vil blive klar at præsentere forslaget ved Føderationsrådets næste møde den 29. oktober. ota

Share This