Rusland nationaliserer Carlsbergs aktiviteter i Rusland

Carlsberg i Ukraine Foto: Carlsberg

Rusland: Rusland overtog kontrollen over bryggeriet Baltika, der tilhører Carlsberg samt med den russiske afdeling af den franske fødevarevirksomhed Danone. Den russiske præsident, Vladimir Putin, underskrev søndag det relevante dekret. Begge firmaer havde til hensigt at forlade det russiske marked som reaktion på Ruslands invasion af Ukraine, rapporterede AFP.

Ifølge dekretet vil aktier i udenlandske virksomheder i russiske afdelinger blive midlertidigt overført til det russiske føderale agentur for statslig ejendomsforvaltning, skriver den russisksprogede version af Forbes-hjemmesiden. For Baltikas vedkommende er langt størstedelen af ​​aktierne ejet af Carlsbergs europæiske afdelinger. I Danones tilfælde er det næsten 83,3 milliarder ordinære aktier i Danone Rusland samt 85.000 aktier i Danone Rusland. Dekretet træder i kraft på tidspunktet for offentliggørelsen.

Den franske fødevaregigant Danone ledte efter en køber til sin russiske division sidste efterår. Mens mange vestlige multinationale selskaber har trukket sig ud af Rusland, har fødevarevirksomheder holdt nogle aktiviteter i gang og argumenteret med, at folk ikke kan leve uden mad. Danones russiske division, med tolv produktionsanlæg og 8.000 ansatte, var Ruslands største mejeriselskab sidste år, rapporterede Bloomberg.

Nogle vestlige virksomheder suspenderede deres aktiviteter i Rusland kort efter, at Moskva lancerede sin invasion af Ukraine i februar sidste år.

Share This