Rusland indrager akkreditering for tysk journalist, var kritisk over for Gazproms bånd til UEFA

Illustrationsfoto: Markbarnes

Rusland/Tyskland: De russiske myndigheder har indraget akkrediteringen af ​​den tyske journalist Robert Kempe for EM kampene i Skt. Petersborg. Journalisten har tidligere informeret blandt andet om Gazproms bånd til europæisk fodbold. Ifølge et brev modtaget af journalisten, der arbejder for ARD og WDR, blev hans ansøgning afvist efter en “kontrol bag kulisserne”.

“Vi ser dette som en begrænsning af pressefriheden, som er uacceptabel for os. Vi opfordrer Rusland til at give en forklaring og give vores kolleger fri adgang til steder, hvor de kan udføre deres arbejde,” sagde WDR-chefredaktør Ellen Ehni til Bild.

Kempe, der har modtaget flere priser for sit arbejde, har rapporteret om forbindelserne mellem sport og politik i over 10 år. Han er ekspert på ARD- og WDR-nyhedsprogrammer samt på en række professionelle magasiner. Ifølge WDR modtog Kempe et akkrediteringscertifikat fra UEFA i begyndelsen af ​​maj, men det blev efterfølgende afvist af de russiske myndigheder. Oplysningerne blev også bekræftet af UEFA-repræsentanter. ota

Share This