Rusland indleder militærøvelser ved grænsen til Ukraine

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-russian-army-military-image14812236

Ukraine/Rusland: Det russiske forsvarsministerium har netop meddelt, at Rusland vil indlede en stor  militærøvelse og træning tæt ved grænsen til det østlige Ukraine. Det siger den russiske forsvarsminister Sergej Sjojgu til det russiske nyhedsbureau RIA Novosti.

Han siger, at de ukrainske enheder i det sydøstlige Ukraine består af mere end 11.000 mennesker, omkring 160 kampvogne og mere end 230 infanteri kampvogne og pansrede mandskabsvogne. Disse er, ifølge ham, blevet sat til at bekæmpe den såkaldte selvforsvarsenheder, som udgør omkring to tusinde mennesker  og kun har omkring 100 af utomatiske våben.

Sjojgu hævder, at de ukrainske myndigheder allerede har givet deres samtykke til brug af magt “mod civile ” i øst.

” Grønt lys til at bruge våben mod civile i landet er allerede givet . Hvis denne krigsmaskine ikke bliver stoppet, vil det føre til et stort antal døde og sårede. Det kan vi ikke blot se til, ” siger Sjojgu ifølge det ukrainske nyhedsbureau Unian.

Tidligere i dag advarede den russiske præsident, Vladimir Putin, om at de ukrainske militæroperationer i det østlige Ukraine vil få konsekvenser. ota

 

Share This