Rusland forlanger: Ingen medlemskab af NATO for Ukraine og Georgien, ingen NATO aktivitet i Øst- og Centraleuropa

Kreml Foto: Pavel Kazachkov

Rusland: Ruslands statslige nyhedstjeneste TASS offentliggjorde torsdag eftermiddag et skriftligt svar fra Kreml på Vestens forslag til forhandling omkring sikkerhedssituationen omkring Ukraine. Rusland gentager sine krav og klager over, at Vesten ignorerer landets grundlæggende sikkerhedsinteresser.

“Vores røde linjer og vigtige sikkerhedsinteresser bliver ignoreret, og Ruslands umistelige ret til at håndhæve dem bliver nægtet. Det er selvfølgelig uacceptabelt for os,” står der i svaret.

I indledningen gentager russisk side sine krav om, at Ukraines og Georgiens fremtidige medlemskab af NATO udelukkes, og at NATO styrkerne trækker sig ud af Øst- og Centraleuropa. Ifølge Moskva skal militære kapaciteter og infrastruktur vende tilbage til 1997, hvor Rusland og NATO underskrev en grundlæggende samarbejdsaftale.

Det er uklart, præcis hvordan et sådant scenarie vil se ud, da Polen, Ungarn og Tjekkiet først kom med i NATO i 1999, mens Slovakiet har været medlem siden 2004.

Rusland kritiserer yderligere Washington for at “forvride” Ruslands forslag, så de passer til vestmagternes interesser. “Den voksende militære aktivitet i USA og NATO lige ved Ruslands grænser er alarmerende, mens vores ‘røde linjer’ og grundlæggende sikkerhedsinteresser, samt Ruslands suveræne ret til at beskytte dem, bliver fortsat ignoreret,” hedder det i teksten.

I svaret afviser Rusland igen at planlægge at invadere Ukraine og nægter at have ansvar for eskalerende spændinger ved fælles grænser. Rusland afviser også amerikansk retorik om, at landet havde “besat Krim”, eller at havde “antændt konflikten i Donbas”.

“De følgende trin er afgørende for deeskaleringen af ​​situationen omkring Ukraine. Disse omfatter at tvinge Kijev til at gennemføre en række foranstaltninger, standse våbenleverancer til Ukraine, trække alle vestlige rådgivere og instruktører tilbage, afvise enhver fælles NATO-øvelse med de ukrainske væbnede styrker samt at tilbagetrække alle udenlandske våben, der tidligere er leveret til Ukraine. .

Moskva opfordrer også USA og NATO til ikke at reagere på enkelte dele af pakken, men til at se dem som en helhed. ota

Vil du vide mere om konflikten mellem Rusland og Ukraine, følg nyhederne på Mr.East.

Share This