Rusland foreslår Ukraine forhandlinger

Rusland/Ukraine: Rusland er klar til at vende tilbage til forhandlinger med Ukraine under hensyntagen til den “nuværende virkelighed”, fortalte talskvinden for den russiske diplomati, Marija Zakharova, onsdag ifølge RIA Novosti. Samtidig rapporterede det russiske forsvarsministerium, at forsvarsminister Sergei Sjojgu udstedte en ordre om at trække russiske tropper tilbage fra højre bred af Dnepr-floden i det sydlige Ukraine, hvor byen Kherson ligger.

”Vi er åbne for samtaler som før. Vi afviste dem aldrig. Vi er klar til at lede dem med hensyn til den nuværende virkelighed,” sagde Zakharova.

Som svar på Zakharovas udtalelse sagde talsmand for det ukrainske udenrigsministerium, Oleh Nikolenko, at Rusland ikke rigtig er interesseret i fred i Ukraine, og at det kun ønsker at købe sig til tid til at omgruppere sine tropper, anskaffe nye våben og træne sine for nyligt mobiliserede tropper.

Ukrainskaja Pravda beskrev hendes udtalelse som uventet. Ukraine har tidligere kritiseret, at Rusland nægtede at tage højde for udviklingen i situationen og insisterede på sine ultimatummer fra tiden før en fuldskala invasion i Ukraine i foråret. ota

Share This