Rusland får ny sportsminister

Vladimir Putin og Vitaly Mutko. Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin og Vitaly Mutko. Foto: Kremlin.ru

Ruslands kontroversielle sportsminister Vitaly Mutko er blevet forfremmet til vicepremierminister, men forbliver en magtfuld herre indenfor sportens verden. Pavel Kolobkov er ny sportsminister.

Af Toke Møller Theilade

Vladimir Putin, Ruslands præsident, har forfremmet Vitaly Mutko til vicepremierminister samtidig med, at han har hævet antallet af vicepremierministre fra otte til ni. Dette betyder, at Mutko ikke længere skal være sportsminister, og hans efterfølger på posten er den tidligere olympiske mester i fægtning Pavel Kolobkov.

I sin nye stilling er Mutko ansvarlig for turisme og ungdomspolitik, hvilket stemmer overens med hans tidligere job som minister for sport, turisme og ungdomspolitik, hvilket han varetog i mellem 2008 og 2012.

Mutkos forfremmelse betyder dog ikke, at han forlader sine forskellige magtfulde stillinger i fodboldverden, hvor han forbliver præsident for Den russiske fodbold union (RFU).

”Han [Mutko] har nok arbejdskapacitet og viden til at håndtere det hele,” sagde vicepræsidenten i RFU Nikita Simonyan efter forfremmelsen til nyhedsbureauet TASS. ”Derfor er det også umuligt for ham at forlade RFU nu, især så tæt på VM. Det er tydeligt for både ham og landets myndigheder.”

Udover at være præsident for RFU er Mutko også medlem af det magtfulde FIFA-råd.

 

Share This