Rusland ”estremt bekymret” over Krim

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Ruslands Sortehavsflåde i byen Sevastopol Foto: Ota Tiefenböck

Ukraine/Rusland: Det russiske udenrigsministerium udtrykker ekstrem bekymring over den seneste udvikling på den ukrainske halvø Krim og anklager de ukrainske myndigheder for et forsøg på at destabilieser sitautionen på halvøen. Det oplyser det russiske udenrigsministerium på sin hjemmeside.

Ministerriet giver udtryk for, at en gruppe af uidentificerede bevæbnede mænd forsøgte natten til i dag at tilkæmpe sig kontrollen over Krims parlament. Forsøget blev ifølge ministeriet afværget efter en resoult indsats fra Krims vagtværn. Aktionen bekræfter ifølge det russiske udenrigsministerium, at Kijev forsøger at destabilisere situationen på Krim. Ministeriet opfordrer de ukrainske myndigheder til at vise tilbageholdenhed.

Russerne har ifølge de ukrainske medier udkomanderet omkring 6000 soldater til Krim. Russerne bekræfter bevægelser af russiske soldater på Krim, men henviser til, at troppebevægelserne er inden for rammerne af en aftale mellem Ukraine og Rusland, indgået i forbindelse med den russiske Sorthavsflåde. Den ukrainske premierminister Arsenij Jatsenjuk  har ifølge de ukrainske medier beordret det ukrainske militær til alarmberdskab. ota

Share This