Rumænsk træner i kontroversielt skifte

Mircea Lucescu Foto: Aleksandr Osipov

Mircea Lucescu Foto: Aleksandr Osipov

Den rumænske fodboldtræner Mircea Lucescu har stået i spidsen for Shakhtar Donetsk i 12 år, men fra juni skifter han adresse til Sankt Petersborg og Zenit, hvilket vækker vrede i den krigsramte ukrainske region

Af Toke Møller Theilade

Rumænien/Ukraine/Rusland: Rumænske Mircea Lucescu har i gennem de sidste 12 år været den primære drivkraft bag ukrainske Shakhtar Donetsks forvandling fra ukrainsk tophold til Europæisk storhold. Ukrainerne har siden Lucescus ankomst i 2004 vundet ikke mindre end otte mesterskaber, fem pokaltitler samt UEFA Cuppen i 2008/2009 sæsonen, hvilket var kronen på værket. Den store succes har gjort Lucescu til en af de mest populære mænd i Donbass regionen, men den titel mister han formentlig nu.

Lucescus kontrakt med Shakhtar udløber efter denne sæson, og rumæneren annoncerede for lang tid siden, at han ville forlade Shakhtar når sæsonen var slut for at søge nye udfordringer. De udfordringer fandt han i Skt. Petersborg, hvor storklubben Zenit ledte efter en ny cheftræner efter portugisiske André Villas-Boas’ afsked.

Lucescu har skrevet en to årig kontrakt med de himmelblå fra Nordens Venedig med option på endnu et år, og han var meget optimistisk ved sit første pressemøde som Zenit træner.

”Zenit har alt jeg skal bruge til jobbet. Vi havde et meget professionelt møde med klubbens ledere, og jeg har set det nye stadion. Zenit har et stort potentiale. Og vi må ikke glemme, at Skt. Petersborg er en af de smukkeste byer i verden. Jeg håber, at vi kan opfylde fansenes drømme om succes og sejre. Jeg er entusiastisk og glæder mig til at komme i gang,”

Tilbage i Ukraine er mange fodboldfans fra det krigshærgede Donbass område efterladt med en dårlig smag i munden efter, at deres legende har forladt dem til fordel for Rusland.

https://twitter.com/alex_sereda8/status/734824002045251584

https://twitter.com/alex_sereda8/status/735110574548373504

Siden konflikten i det østlige Ukraine eskalerede, har Shakhtar været tvunget til at spille deres hjemmekampe i Lviv og Kiev i stedet for det ellers spritnye Donbass Arena i Donetsk.

Share This