Rumænsk og ungarsk eurokommissær afvist af Europa Parlamentet

Rovana Plumb bliver ikke eurokommissær Foto: Partidul Social Democrat

Rumænien/Ungarn/EU: Den foreslåede eurokommissær for transport, rumænske Rovana Plumb samt den ungarske eurokommissær for EU udvidelse László Trócsányi, er torsdag blevet afvist af Europa Parlamentets juridiske komité JURI, skriver internationale medier.

Komitéen begrunder sin afvisning af Plumb med, at hun ikke har meddelt et lån på næsten en million euro til hendes valgkampagne. Plumb er medlem af det rumænske Socialdemokrati og er tidligere minister i Rumænien og blev tilbage i 2017 anklaget for korruption i Rumænien, hvor hun var beskyldt for at hjælpe partiets formand Liviu Dragnea med køb af en ejendom, som inkluderede en ø i Donau.

László Trócsányi har ifølge komitéen ikke opført oplysninger om sin virksomhed, han grundlagde inden han blev justitsminister i Ungarn.

Komitéen har desuden bedt polakken Janusz Wojciechowski, Didier Reynders fra Belgien og Sylvie Goulard fra Frankrig om flere oplysninger. Didier Reynders er anklaget for korruption, mens Sylvie Goulard er anklaget for, at hun som europarlamentsmedlem havde ikke eksisterende rådgivere, hvis løn hun udbetalte til sig selv.

Share This