Putin stempler tatarledere som parasitter

Krimtatarernes leder, Mustafa Jemilev (t.v.) og Refat Tjubarov  Foto: Ota Tiefenböck

Krimtatarernes leder, Mustafa Jemilev (t.v.) og Refat Tjubarov Foto: Ota Tiefenböck

Ukraine/Rusland: Tatarlederne Mustafa Jemilev og Refat Tjubarov er ifølge den russiske præsident Vladimir Putin parasitter, som udnytter problemerne på Krim til sin egen fordel. Det er ifølge Vladimir Putin grunden til, at de to tatarledere har fået et 5-årigt indrejseforbud til Krim, skriver det russiske nyhedsbureau Ria –Novosti, ifølge det ukrainske nyhedsbureau Unian.

”Jeg er ikke tilhænger af forbud og fortrækker en dialog, men vi er nødt til at sikre at ingen udnytter fortidens problemer, siger Putin ifølge Unian.

Iølge Putin ønsker Rusland ikke at samarbejde med dem, som spekulerer og tjener penge på fortidens problemer.

Den russiske præsident Vladimir Putin forsøgte kort efter den russiske annektering af Krim i en telefonsamtale uden held at få Mustafa Jemilev til at acceptere den russiske annektering af halvøen. Kort efter samtalen, hvor Mustafa Jemilev forlangte en tilbagetrækning af  de russiske tropper fra Krim, fik Mustafa Jemilev indrejseforbud til halvøen, og kort efter fik også Refat Tjubarov samme indrejseforbud.

Mustafa Jemilev er krimtatarernes åndelige leder og medlem af det ukrainske parlament , som har viet sit liv til kampen for krimtatarernes rettigheder, og som under Sovjetunionen har for sine aktiviteter tilbragt 15 år i sovjetiske arbejdslejre og fængsler. ota

Share This