Putin sender budskaber til Vesten

Vladimir Putin Foto: Den russiske præsidents presse og informationstjeneste

Vladimir Putin Foto: Den russiske præsidents presse og informationstjeneste

Rusland: Den russiske præsident Vladimir Putin mener, det er hyklerisk af Vesten, at bruge menneskerettighederne til at dække over et statskup i Ukraine. Det var et af hovedbudskaberne af Vladimir Putins årlige tale om Ruslands tilstand.Den russiske præsident gav endvidere udtryk for, at Rusland aldrig vil opgive den i år annekterede ukrainske halvø Krim, hvis annektering på baggrund af en folkeafstemning, han finder som foregået korrekt.

Putin nævnte ligeledes de vestlige sanktioner, som han betegner som nyttesløse.

”Sanktionerne er naturligvis skadelige, men de er skadelige for alle, også for dem som har iværksat dem, siger Vladimir Putin ifølge det russiske nyhedsbureau ITAR-TASS.

Han betegner sanktionerne som ”en nervøs reaktion fra USA og dets allierede” på Ruslands opførsel i forbindelse med Ukraine, men som langtfra er noget nyt.

”Hver gang nogen tror, at Rusland er blevet for stærkt og uafhængig, bliver den type virkemidler taget i brug, siger Putin ifølge ITAR-TASS.

Putin anfører ligeledes, at Rusland ikke ønsker at deltage i et våbenkapløb, men vil naturligvis sørge for sin sikkerhed. Han betegner det som meningsløst at tale til Rusland udfra en magtposition. Han gav ligeledes udtryk for, at visse lande forsøger at destabilisere Rusland ved at støtte terrorisme på russisk territorium, blandt andet i Tjetjenien.

”Disse lande vil gerne have det jugoslaviske scenarium ske i Rusland, sagde Putin

Disse lande vil ifølge Putin blive besejret på samme måde, som Hitler blev det i sin tid.ota

Share This