Putin sammenligner whistleblowers med Stalins terror

Illustrationsfoto: Antonio Olmedo

De internationale antidopingmyndigheder bør ikke opfordre atleter til at whistleblowe, mener Ruslands præsident Vladimir Putin, der sammenligner det med Stalins Store Terror i 1930erne.

Af Toke Theilade

I takt med at dopinganklagerne imod Rusland voksede forud for OL i Brasilien sidste år, stod flere af landets atletikudøvere frem og fortalte om virkeligheden i russisk sport. Dette bidrog betragteligt til sagen imod Rusland, men det er ikke en praksis, der bør benyttes i fremtiden mener Vladimir Putin.

”Vi ved alle, at denne praksis på trist vis er forbundet med tragiske sider af vores lands historie. Det er forbundet med Stalins massive politiske undertrykkelse,” siger Putin ifølge AP.

Putin henviser naturligvis til den tid, der siden er blevet kendt som Den store Terror, hvor millioner af mennesker blev arresteret og henrettet af myndighederne på ordre fra den daværende leder af Sovjetunionen Josef Stalin.

Putin er dog klar til at tolerere brugen af whistleblowers, hvis antidopingmyndighederne insisterer, men advarer imod praksissen, som han også er imod i andre dele af det offentlige liv.

 

Share This