Putin optimistisk: Krisen vil vare maksimalt to år

Vladimir Putin Foto: Den russiske præsidents presse og informationstjeneste

Vladimir Putin Foto: Den russiske præsidents presse og informationstjeneste

Rusland: Den russiske præsident Vladimir Putin beroliger i sin tale på det årlige pressemøde i Moskva russerne: ”Den finasielle krise vil i sit værste scenarium vare maksimalt to år, og det er sikkert, at russisk valuta og økonomi klarer problemerne.” Det skriver det russiske nyhedsbureau ITAR-TASS.Ifølge Vladimir Putin har den russiske Centralbank og den russiske regering midler og program til bekæmpelsen af problemerne. Putin henviste til, at den russiske bruttonationalprodukt er til trods for de hårde tider for den russiske økonomi i løbet af de første 10 måneder i 2014 vokset med 0,6-0,7 procent og at arbejdsøsheden i landet ligger på kun 5,5 procent.

Ifølge Putin vil de faldende oliepriser kræve en omstruktuering af den russiske økonomi, og her er den russiske regering allerede i gang med foranstaltninger som vil sikre, at den russiske økonomi vil tilpasse sig situationen.

Vladimir Putin har ligeledes kommenteret situationen i Østukraine, som er ifølge ham er blevet skabt efter ”kuppet i Kijev” og som kun kan løses ved politiske løsninger. Rusland er klar som mægler og ønsker at hjælpe til, så situationen kommer under kontrol, herunder gennemførelse af Minsk møderne, hvor situationen skal drøftes

Pressekonferencen i Moskva, hvor 1259 journalister deltager, er fortsat i gang. ota

Share This