Putin anklager NATO for at være en trussel for Ruslands sikkerhed

Rusland præsident Vladimir Putin Foto: Kremlin

Rusland: Mens NATO generalsekretær Jens Stoltenberg ved det netop afholdte NATO topmøde i London talte om muligheden for Ukraines og Georgiens medlemskab af alliancen og om en styrket forsvar af de baltiske lande og Polen, siger Ruslands præsident Vladimir Putin, at en hver udvidelse af NATO mod den russiske grænse udgør en trussel mod Rusland, skriver Ria Novosti.

“Som I alle ved, findes Sovjetunionen ikke længere. Der findes heller ikke nogen Warszawapagten, dvs. en militærpagt dannet i reaktion mod NATO`s oprettelse. NATO eksisterer fortsat, men også udvikler sig. Da NATO blev dannet, var det en alliance af 12 stater, i dag er det 29 stater og alliancens militære udgifter udgør mere end 70 procent af samlede globale militære udgifter, siger Putin.

Han giver samtidig udtryk for, at NATO ifølge ham har afvist alle forsøg på samarbejde.

“Vi har gentagne gange taget tilnærmelsesskridt, har forsøgt at foreslå et konstruktivt program, men efter 2008 blev samarbejdet i virkeligheden afsluttet, da alliancen behandlede Rusland uden at se på Ruslands interesser, siger Putin.

Ifølge Putin er det håndgribelige trusler international terrorisme, lokale bevæbnede konflikter samt ukontrolleret udbredelse af våben, som Rusland har forsøgt at samarbejde med NATO om, men uden held. ota

Share This