Putin afviser planer om angreb på de baltiske lande, Polen eller Tjekkiet

Rusland præsident Vladimir Putin Foto: Kremlin

Rusland: Rusland er ikke interesseret i en konflikt med NATO og ikke vil angribe Polen, de baltiske stater eller Tjekkiet. NATO forsøger ifølge ham at intimidere befolkningen for at fastholde dens støtte til yderligere bistand til Ukraine.

“Vi har ingen aggressive intentioner over for disse stater,” sagde Putin til russiske medier om landene på NATOs østlige flanke. De vestlige politikeres udtalelser om Moskvas mulige planer om at angribe andre lande kaldte Putin for nonsens.

“Baltikum og de afskrækker endda tjekkere. Det er bare noget sludder, en anden måde at bedrage sine indbyggere på og få flere penge fra folk til at bære byrden på deres skuldre,” sagde han i forbindelse med omkostningerne ved vestlig bistand til Ukraine.

Putin sagde også, at da Rusland bruger ti gange mindre på forsvar end USA, er et russisk angreb på NATO meningsløst. Han indrømmede således, at Rusland er svagere, og at en konfrontation med alliancen formentlig ikke ville falde godt ud for Moskva.

Ifølge Putin har Rusland ingen aggressive hensigter og ville aldrig have startet fjendtligheder i Ukraine, hvis der ikke havde været et statskup dér. “Hvad laver vi nu som en del af en særlig militær operation? Vi beskytter vores folk, der bor i vores historiske lande,” sagde Putin. Han påpegede desuden, at hvis Vesten forsyner ukrainerne med F-16 kampfly, vil den russiske hær skyde dem ned. ota

Share This