Ad

Putin advarer imod “alle mod alle” kampen og opfordrer til forsoning

Rusland præsident Vladimir Putin Foto: Kremlin

Rusland: Den russiske præsident Vladimir Putin advarede i en online tale ved Davos Economic Forum imod, at situationen i verden udvikler sig på en sådan måde, at der er en reel trussel for “alle mod alle” kamp.

Putin bemærkede, at der stadig er risiko for konflikt i alle områder af verden og understregede også, at coronaviruspandemien er blevet en alvorlig udfordring for hele menneskeheden. Ifølge ham forværrede den allerede eksisterende problemer. Putin opfordrede samtidig til at vende tilbage til en positiv dagsorden i forholdet mellem Vesteuropa og Rusland, som ifølge ham er i fælles interesse.

Ifølge præsidenten kan situationen med konflikter i verden “udvikle sig uforudsigeligt og ukontrollabelt.”

“Medmindre der ikke gøres noget for at forhindre det, er det sandsynligt, at vi vil opleve en reel opløsning af verdensudviklingen, en alle mod alle kamp samt forsøg på at løse presserende problemer ved at søge” interne” og “eksterne “fjender,” siger Putin.

Den russiske præsident bemærkede også, at der stadig er risiko for konflikt i alle områder af verden, da verdenen gennemgår grundlæggende ændringer af den globale økonomi, politik, sociale liv og teknologi.

Under sin tale sagde Putin desuden, at Rusland og Europa har fælles baggrund, herunder kultur. Ifølge ham har de største politiske personligheder i Europa i den seneste tid talt om behovet for at genoprette forholdet mellem Vesteuropa og Rusland. Han påpegede desuden, at Rusland er en del af Europa – geografisk og vigtigst af alt i en kulturel forstand. ” ”Faktisk er det en civilisation,” tilføjede Putin.

Han gav udtryk for, at Rusland og Vesteuropa skulle være allierede, og at den nuværende situation i deres forhold ikke er normal.

”Vi er nødt til at vende tilbage til en positiv dagsorden. Dette er i Ruslands interesse, og jeg er sikker på, at også i de europæiske landes, sagde han. Den russiske leder fortsatte, at for at nå disse mål er det nødvendigt at “slippe af med fortidens fobier”, som vi “arvede fra tidligere århundreder.”

“Hvis vi kan hæve os over fortidens problemer, slippe af med disse fobier, så vil vi helt sikkert opleve en ny positiv fase i vores forhold,” konkluderede præsidenten og tilføjede, at den russiske side vil stræbe efter en sådan udvikling. ota