Protesterne i Rumænien i europæiske medier

Gårsdagens protester i Bukarest Foto: FB

Rumænien: Tusindvis af demonstranter protester i Rumænien og forlanger landets socialdemokratiske regerings afgang. Demonstranterne beskylder det regerende PSD parti for korruption. Mange af demonstranterne bor i udlandet og er kun kommet tilbage til Rumænien for at deltage i protesterne. Europæiske kommentatorer mener, at det politiske system i Rumænien er ved at bryde sammen.

“Statsminister Viora Dăncilăs regering bærer et ansvar for den politiske krise og er nødt til at acceptere konsekvenserne. Hvis det ikke sker, vil systemet kollapse senest i 2019 ved valget til Europa Parlamentet, men formentlig endnu hurtigere. Det socialdemokratiske parti PSD er et politisk lig, et parti med mafialignende strukturer og uden kontakt til folket, skriver den rumænske avis Ziare.

EU bør tage et godt kig på Bukarest, mener den østrigske avis Der Standard.

“Hvad det vil opdage er bl.a. en regeringsrådgiver og en embedsmand, der skrev på Facebook, at demonstranterne som deltog ved de seneste protester skulle være blevet skudt, ikke blot oversprøjtet med vand, skriver blandt andet Der Standard.

Protesterne bliver ligeledes bemærket i Bulgarien, hvor Club Z sammenligner situationen i Rumænien med Bulgarien.

Romænere, der bor i udlandet som demonstrerer mod regeringen er noget nyt og noget der kunne kopieres i Bulgarien. Rumænere som bor i udlandet sender hvert år mere end tre milliarder euro til deres familier. Lyder det bekendt? De protesterer mod politiker i deres hjemland. Lyder det kendt? Rumænere, der bor i udlandet og lige nu protesterer bliver beskyldt for at være betalt af Soros til at destabilisere landet. Lyder det kendt? … Vores ledere bør være glade for, at protesterne ikke er nået på den anden side af Donau endnu.

Share This