Protesterne i Armenien fortsætter

Fra en tidligere demonstration i Jerevan Foto: CivilNet

Armenien: Demonstrationerne i Armenien fortsatte i går for sjette dag i træk. I landets hovedstad Jerevan forsøgte demonstranterne at blokere adgang til landets parlament, hvor der i går blev afholdt det første møde under ledelse af tidligere præsident, nu premierminister, Serzh Sarkasian, skriver Radio Svoboda.

Demonstranterne er utilfredse med, at det armenske parlament valgte Serzh Sarkisian til premierminister umiddelbart efter udløb af hans præsidentmandat, således han fortsat kan have magten i Armenien. Oppositionsleder Nikol Pashinian erklærede i går, at protesterne er en begyndelse af en “fredelig folkerevolution” og ikke har en udenlandsk støtte.

“Nogle leder efter en russisk indflydelse, andre efter en amerikansk. Jeg kan erklære, at der ikke er nogen geopolitisk sammenhæng. Vi ledes ikke og vil ikke blive ledet af USA eller EU eller Rusland eller af andre staters interesser. Vores prioritet er at tjene Armeniens interesser, og for det må Serzh Sarkisian forlade regeringen, siger Nikol Pashinian ifølge Civil tv. ota

Share This