Præsidentvalg i Moldova på søndag, Europa eller Rusland?

Valgplakat med Marian Lupu i Chisinau Foto: Ota Tiefenböck

Valgplakat med Marian Lupu i Chisinau Foto: Ota Tiefenböck

Moldova: Det Demokratiske Partis præsidentkandidat Marian Lupu trækker sin kandidatur tilbage og opfordrer vælgerne til at stemme på det proeuropæiske liberale parti Aktion og Solidaritets kandidat Maia Sandu, skriver Moldova.org.

Præsidentvalget afholdes i Moldova på søndag og bliver ifølge alle meningsmålinger vundet af Socialistpartiets prorussiske kandidat Igor Dodon, som står til at få 33 procent af stemmerne.

Marian Lupu og Det Demokratiske Partis næstformand, oligark Vlad Plahotniuc, begrunder beslutningen om Lupus tilbagetrækning fra præsidentvalget med, at det er nødvendigt at styrke Moldovas proeuropæiske orientering.

Ifølge Maia Sandu selv skyldes dog partiets og Plahotniucs støtte et forsøg på at diskreditere hende og styrke Igor Dodon.

Der er fra begyndelsen opstillet otte kandidater. Andrei Nastase har i lighed med Marian Lupu trukket sig tilbage og erklæret sin støtte til Maia Sandu.

Præsidentvalget forventes at blive afgjort i anden runde, da ingen af kandidaterne forventes at opnå 50 procent af stemmerne og vil formantlige blive afgjort mellem Igor Dodon og Maia Sandu. ota

Share This