Porosjenko opstiller mærkesager

Petro Porosjenko tilbyder amnesti til separatisterne i Østukraine Foto: Lugans Gv.

Petro Porosjenko tilbyder amnesti til separatisterne i Østukraine Foto: Lugans Gv.

Ukraine: Petro Porosjenko har i dag ved indsættelsen i embedet som Ukraines præsident markeret sine mærkesager. Blandt de vigtigste er at skabe fred i Østukraine, hvor han har udskrevet amnesti for de separatister, der nedlægger deres våben. Han har ligeledes tilbudt at skabe korridorer til russiske bevæbnede styrker, så de kan vende hjem til Rusland.

”Jeg ønsker ikke en krig, og har ikke brug for hævn. Jeg ønsker at skabe fred, sagde Porosjenko ifølge ukrainske medier.

Petro Porosjenko understreger ligeledes, at halvøen Krim, annekteret af Rusland tidligere i år, er og forbliver en del af Ukraine, og at han aldrig vil anerkende den russiske annektering af halvøen.

Porosjenko siger også, at Ukraine vil underskrive samarbejdsaftalen med EU, og har lovet ukrainerne en visumfri ordning med EU inden 2015.

Den russiske præsident Vladimir Putin advarede i går i Frankrig Ukraine mod at skrive under på aftalen. Det var netop Ukraines samarbejdsaftale med EU, der var et startskud til urolighederne i Ukraine i november. ota

Share This