Polske præsidentkandidater enige: Homoseksuelle må ikke adoptere børn

Illustrationsfoto: Gay Marchiori-Simpson

Polen: De to polske præsidentkandidater ser ud til at være enige om, at homoseksuelle ikke skal havde mulighed for at adoptere børn.

Polens nuværende præsident og præsidentkandidat ved weekendens præsidentvalg i Polen, Andrzej Duda, vil have et forbud af homoseksuelles adoption af børn forankret i den polske forfatning. Duda har ifølge polske medier underskrevet et forslag om ændring af den polske forfatning, hvor der decideret skal stå, at homoseksuelle og andre seksuelle mindretal ikke må adoptere børn.

Ifølge polsk lovgivning kan personer af samme køn indgå hverken ægteskab eller registreret partnerskab. Et ægteskab er i Polens forfatning defineret som et forhold mellem en mand og en kvinde. At homoseksuelle ikke må adoptere børn skal ifølge Duda ske for at sikre barnets sikkerhed, den rette opdragelse og barnets rettigheder.

Dudas modkandidat Rafal Trzaskowski er enig. Han siger desuden til wirtualnapolska.pl, at han ikke kender en betydningsfuld polsk politiker eller parti, som mener, at der skal være mulighed for, at homoseksuelle skal kunne adoptere børn. ota

Share This