Polske politikere køber falske uddannelsesbeviser

Foto: Olek Remesz

Polen: Tusindvis af falske diplomer, millioner i bestikkelse og en fængslet rektor. Et universitet i Warszawa har et problem og det samme har flere politikere fra både Tusks regerende parti og fra det tidligere regerende parti PiS. Det private Warszawa University of Management, Collegium Humanum, som blev etableret i 2018, beskriver polske medier, som en billig fabrik for tvivlsomme universitets-, postgraduate- eller andre uddannelsesbeviser.

Flere personer fra både Tusks parti Borgerplatformen og det tidligere regerende part Lov og Retfærdighed købte eller modtog angiveligt falske akademiske eller videnskabelige grader fra universitet. Blandt personerne er tidligere og nuværende repræsentanter for ministerier, for eksempel viceminister for social anliggender og familie Aleksandra Gajewska, viceminister for udvikling og teknologi Waldemar Slogocki eller kasserer for Borgerplatformen Krzysztof Gadowski.

Tre rådgivere for præsident Andrzej Duda opnåede også falske beviser. Forsvarsministeriet meddelte, at der blandt ejerne af falske diplomer er 37 højtstående officerer, hvoraf elleve er generaler og oberster, hvoraf nogle, som wp.pl påpegede, arbejder i NATO-hovedkvarteret i Bruxelles. ota

Share This