Polske og lettiske madvarer på danske juleborde

Polen/Letland/Danmark: Når danskerne Juledag sætter sig ved julefrokostbordet er der en stor sandsynlighed for, at nogle af madvarerne på bordet er produceret i Polen eller Letland.

Mr.East har undersøgt nogle af varerne på hylderne i Aldi, Fakta, Netto og Irma og har konstateret, at alle de nævnte supermarkeder i øjeblikket sælger røget laks, som hverken er produceret i Danmark eller Norge, som de fleste formentlig ville forvente, men er produceret i Polen og Letland.

I Rema 1000 har vi desuden fundet andebryst og andelår, den slags, der normalt bliver produceret i Frankrig, som er produceret i Polen.

I 2013 lancerede Netto, at supermarkedskæden vil importere flere af sine madvarer fra Polen. Voldsomme forbrugerprotester fik dengang Netto til at droppe planerne. Nu tyder alt på, at polske og også lettiske varer alligevel er på vej til de danske supermarkeder. Denne gang dog mere ubemærket end i 2013, viser undersøgelsen foretaget af Mr.East.

Madvarer produceret i Polen har langtfra et godt navn i udlandet. I Polens nabolande Tjekkiet og Slovakiet, hvor supermarkeder sælger mad fra Polen, registrerer man med jævne mellemrum en lang række mangler ved polske madvarer. ota

Share This