Polsk politi passer på, at polske arbejdere opfører sig pænt i Tjekkiet

Polsk politi Foto- Stiopa

Polen/Tjekkiet: Politiet i den tjekkiske by Mladá Boleslav, som er et hjemsted for Skoda fabrikerne, har siden onsdag fået hjælp fra to polske politibetjente. I byen bor nemlig et større antal polske arbejdere, som ikke altid opfører sig lig pænt og tilstrækkeligt respekter det tjekkiske politi, skriver Novinky.

“Jeg har været her tidligere og kan bekræfte, at vi ofte havde problemer med vores folk, som drak for meget alkohol og var agressive. De har respekt for vores uniformer, siger politimanden Marek, som er en af de polske betjente. Han tilføjer:

“De kan ikke komme med undskyldninger om, at de ikke forstår og er desuden bange for, at en evt. straf bliver registeret i Polen.”

I Mlada Boleslav arbejder især polakker, ukrainere og slovakker, og byen har en god erfaring med hjælp fra det polske politi, da byen er plaget af mindre kriminalitet og druk i det offentlige rum.

Tidligere brugte byen også politimænd fra Slovakiet, men ifølge viceborgmester i byen Robin Povsik, har det vist sig, at der er mere brug for polsk politi. ota

Share This