Polsk jernbaneselskab vil købe 200 nye togsæt

Illustrationsfoto: Ota Tiefenböck

Polen: Det største polske jernbaneselskab, Polregio, har underskrevet rammekontrakter med fire producenter om levering af op til 200 nye elektriske enheder til regional transport. Mængdemæssigt er det det største indkøb i historien på det polske jernbanemarked.

Indtil videre er der tale om rammekontrakter, senere udvælger Polregio leverandøren i en elektronisk auktion. Jernbaneselskabet meddelte ved underskrivelsen, at det forventer at finansiere indkøb af togene hovedsageligt fra europæiske tilskud og lån. Værdien af ​​de nye tog er over syv milliarder zloty (over 11 milliarder kroner). Kontrakterne er med de polske producenter PESA Bydgoszcz, Newag, Stadler Polska og H. Cegielski – Fabryka Pojazdów Szynowych.

Selskabet vil købe de nye enheder i to versioner: De kortere togsæt på to vogne skal der anskaffes 60 enheder af, kapaciteten vil være 130 sæder. De længere togsæt med tre vogne skal der anskaffes 160 togsæt af, disse vil have plads til 210 personer. Køretøjerne vil have en hastighed på op til 160 km/t, vil være udstyret med aircondition, trådløs internetforbindelse og et informationssystem til passagerer. De første nye enheder fra denne kontrakt forventes leveret i 2025.

Polregio leverer regional transport i de fleste voivodskaber i Polen, med omkring 1.900 daglige forbindelser. Det ejes af staten sammen med individuelle voivodskaber. ota

Share This