Polsk general tegner et dystert billede af situationen i Ukraine

Ukraine: Under et strategimøde i det polske sikkerhedsråd udtalte den øverstkommanderende for de polske styrker Rajmund Andrzejczak, at han ser pessimistisk på Ukraines muligheder for at vinde krigen. Ifølge ham er der ingen tegn på, at Rusland vil mangle ressourcer til at fortsætte krigen – det skriver ungarske Remix News med polske Dorzeczy.pl som kilde.

Under mødet udtalte han, at sanktionerne efter hans mening ikke har udtømt Ruslands muligheder for at finansiere en videre krig. Han vurderede også Polens muligheder for at sende ammunition til Ukraine.

„Vi har simpelthen ikke ammunition nok, og vores industri kan ikke følge med, hvis vi samtidig skal bibeholde vores egne nødvendige reserver“, lød det videre fra den polske general.

Han tilføjede videre, at krig ikke kun er et spørgsmål om antallet af soldater. Det er snarere et spørgsmål om politik med økonomiske faktorer som finansiering, infrastruktur, teknologi, forplejning og en masse andre problemer, som skal medregnes i ligningen for at kunne forstå den.

Generalen påpegede, at Ukraine har enorme finansielle problemer trods hjælp fra USA, Vesten og Polen. Han betegnede også Polens sikkerhedssituation som værende truet. På spørgsmålet om, hvor tæt Ukraine er på at vinde krigen ifølge flere vestlige ledere, svarede han, at en reel vurdering af truslen fra Ruslands side ville komme som et chok for de fleste af dem.

Han tilføjede desuden, at der ikke er tegn på, at de mange ukrainere, som har forladt deres hjemland, er villige til at vende tilbage og bidrage til genopbygningen af Ukraine. Og det kommende NATO-topmøde i Vilnius vil blive afgørende med hensyn til at definere Vestens og NATO‘s troværdighed.

„Hvis der ikke kommer en endegyldig og snarlig målbevidst reaktion og handlingsplan fra Vestens side, kan Ukraine ikke forvente en sikker fremtid“. Det var generalens afsluttende kommentar.

Share This